Ma nem nagyon szeretnék sem akadémiai színvonalú, sem feneketlen mélységű bejegyzést írni, de tegnap késő este odakapcsoltam a Városi Televízióra (bocsánat, KVTV most már, marha szellemes a kávészem logóval - olyan hatéves koromban röhögcséltem ilyen poénokon). Az álom azonnal kiment a szememből, mert olyan műsort, mint a "Polgármesteri fogadóóra" a legsötétebb szocializmus idején láttam legutóbb...

A tévések védelmében mondom, hogy ekkora baromság (ami szakmailag is a béka alatt van) maguktól nemigen jutna eszükbe. A műsorról, azok kedvéért, akik nem látták: Szitka polgármester úr ül a hivatali dolgozószobájában és a nézők telefonon kérdezik. Bravó! Igazi baromság: rádiós műsor a tévében. Főhősünk érdeklődve meghallgatja a kérdést és utána egy-két mondattal érintve a felvetett témát, átcsap népművelésbe. Elmondja, hogy az önkormányzat szerint mit kellene a kedves nézőnek gondolnia. És ez még csak a probléma egyik fele. A másik az, ahogyan mondja... Körmondatok, kuszaság, mellébeszélés. Néha olyan érzésem támad, mintha a jóemlékű Torgyán doktort jelent volna meg fiatalabb és jóval silányabb kiadásban. (Ugyanis ő arról volt híres, hogy bármiről kérdezték az újságírók, úgyis azt mondta el, amit akart...)

Az ember mindig azt hiszi, nincs már lejjebb... Aztán mégis van. Csak jó lenne már megfordulni a lovon! A helyi médiára költött pénz a választók adóforintjaiból származik, ezért legalábbis gusztustalan az ő agyuk mosására használni. Tessék már békén hagyni a helyi tévét, újságot! Lenne ott szakértelem ettől jobb műsorok készítésére is, ha hagynák... Mi meg szívesebben néznénk olyan műsorokat, ami nem csak a városháza szócsöve, hanem az ügyek színét és fonákját is elénk tárja. Amíg ez nem megy, marad a blogolás...
Szerző: Dumabomber  2008.01.08. 21:00 10 komment

Címkék: önkormányzat helyi média kazincbarcika helyi politika szitka péter

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr9290025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geczy 2008.01.11. 05:46:44

Tiltakozom a televíziót ért vádak miatt! Úgyan a kávé "ártalmas" és veszélyes lehet az egészségre, de a kvtv nagyon jó műsorokat készít mindenki megelégedésére. Sugárzik a profizmus.

Dumabomber 2008.01.11. 10:55:31

Kár, hogy a televíziót ért vádakat olvasol ki szerény dolgozatomból... Én pont arra próbáltam rávilágítani, országos tendecia az, hogy a helyi politikiusok a helyi médiát kézi vezérléssel akarják irányítani akár direkt utasításokkal, akár a pénzügyi függőség kihasználásával.
Mondandóm lényege az lett volna, hogy több van a Városi Tévében, mint amennyit a fenti körülmények miatt kihozhatnak magukból. A "Polgármesteri fogadóóra" pedig nyilvánvalóan egy minden szakmaiságot nélkülöző és politikai szándékoktól vezérelt "műsor", amit tévés szakember magától nemigen talál ki.
A lényeg az: a politikusoknak rá kellene jönni arra, hogy nem a saját pénzükből finanszírozzák a VTV-t (sem), ezért nincs arra joguk, hogy kényszerítsék nekik tetsző műsorok készítésére. Egy ilyen helyi tévének a feladata a helyi közösség érdekeit szem előtt tartó és a helyi közösség megelégedésére szolgáló műsorok készítése lenne. Ehhez viszont a helyi politikának el kellene vennie a kezét az irányítógombról...

nyugdíjas 2008.01.11. 12:11:29

Bezzeg a DIÁK TV az bátran és kézimanőverek nélkül bemutatja a véleményeket! Remélhetőleg a KVTV is eljutt oda mint a Diák tv ott mindenki megszólalhat cenzúra nélkül.Egyébként a kvtv sokat fejlődőt! A két televízió jól kiegésziti egymást! A négyen egy asztalnál szuper műsor, még több ilyen műsor kellenne késziteni a Diák TV-nek. Markáns a barcikai média!

Swordfish 2008.01.11. 20:52:15

Sajnos Opont.hu-n is hasonló megy, kissé nevetséges, hogy mindenről szól az oldal, csak a város híreiről nemtud meg semmit az ember. Sokkal fontosabb nekünk, hogy győzike fogyózik, meg kiszel tünde kiszedette a szemöldökét, ellenben ha v.mi történik, akkor azt az rtl klubról tudom meg először. Cseppett abszurd.

bad 2008.03.04. 13:51:24

Saját véleményem az, hogy lehet szánalmasnak tűnik ez a fogadóóra, nekem sem tetszik nagyon, de a DIÁK TV nem szánalmas????? Ott tényleg csak a jobboldali politika szitkozódik, szerintem nem is szabályosan működik, mert semmi köze a diákokhoz ( azt a pár szánalmas kiscsajt leszámítva, akik karattyolnak néha). A KVTV igenis jó irányban mozdúlt el, színvonalasabb, mint volt, és mivel városi fenntartású, ezért elbír pár ilyen műsort is.

géczy 2008.03.04. 21:11:31

Kedves bad! úgyan nem feladatom,de kikérem a szakma nevében,hogy azokaz a fiatalokat akiket te pár szánalmas kiscsajnak nevezzel és azt mondod, hogy karattyolnak néha. Nagyon is ügyesek, hiszen többnyire általános iskolások, kiváncsi lennék, ha te odaállnál a kamera elé, milyen lennél?! Ja a KVTV-nek sincs köze a kávéhoz! Bármennire is fáj nagyobb nézetségeket tud produkálni, mint a KVTV és az emberek szeretik nézni az információk szerint. Egyébként teljesen szabályos ORTT engedélyel működik, nyilván sok ember örömére. A KVTV is azért probált meg javulni, mert végre konkurenciája akadt.Radácsi ZS bele is bukott állítólag! Sajna az emberek szerint a fogadóóra megsem közeliti a Diák TV-ben elkészült kerekasztal beszélgetéseket. Ezt felmérések bizonyítják. Ezek szerint lehet támogatás nélkül is nézetséget produkálni! A KVTV-nek nem tudott megnőni a nézetsége, talán a baloldalisági megbélyegzés miatt! Üdv: kedves bed

bad 2008.03.05. 13:30:27

Kedves geczy!
Igazat adok abban, hogy nem kellene ezeket a lányokat szánalmasnak neveznem, rosszul fogalmaztam. Inkább azt tartom szánalmasnak, hogy politikáról beszélnek, riportot készítenek és látszik rajtuk, hogy nem csak közük nincs hozzá, nem is érdekli őket ( amiért nem lehet hibáztatni egyiket sem ). Nem igazán az ő hibájuk, csak szerintem egy diák tv nevű műsorszolgáltató miért nem a diákokat érdeklő dolgokkal foglalkozik? Miért nem készítenek riportot a középiskolákkal, az ott folyó dolgokkal? Semmi ilyet nem látok! A KVTV baloldaliságát szerintem egyedül a polgármesteres műsor tükrözi, viszont a Diák Tv csak a kormánypárttal szemben áló oldalt képviseli. Ennyi a sajátos véleményem. És még egyzser! Bocs lányok! :-)

Mac-i Géczy György · http://www.panofoto.atw.hu 2008.03.05. 19:28:54

A félreértés elkerülése érdekében szeretném tájákoztatni a blog olvasóit, hogy a géczy néven hozzászóló személy nem én vagyok.
Azzal, hogy válalom a nyilvánosság előtt teljes nevem, szeretném ezt a
faramuci helyzetet bizonyos okok miatt tisztázni.
Mivel érintett vagyok a kérdésben (vitában), hiszen a KVTV munkatársa
vagyok, elvi okokból nem készíttem bejegyzést a blogra ezidáig.
Olvasom azonban rendszeresen az oldalt és teljesen természetesnek
tartom az ide látogatók véleménykülönbségét.
A helyi médiában jó esetben, mindenki megtalálhatja az izlésének megfelelő
műsort, vagy ha mégsem, senkinek nem fognak pisztolyt a tarkójához,
hogy lokális adók műsorát nézzen.
Ha véletlenűl valaki, (s ez csak egy óvatos feltételezés) azért ír a nevemben, hogy engem kellemetlen helyzetbe hozzon, kérem ne tegye,
ha pedig a névazonosság csupán a véletlen műve, akkor én kérek elnézést.
Csak egy utolsó gondolatsor, ha megengedik.....
Ahhoz, hogy valaki tudja azt, hogy mennyire szabályos vagy sem a DIÁK TV működése az ORTT szabályaira néve, illetve, hogy tisztában van
egy bizonyos közvélemény kutatás adataival a nézettségre vonatkozóan,
amely persze nem fedi a fentebb írt állítást, bizony elég benfentesnek kell lennie az adott illetőnek a helyi médiában.
Ezen talán érdemes egy kicsit elgondolkodni.
Azt hiszem nekem már összeállt a kép.
Mindenkinek szép napot.
Géczy György

géczy 2008.03.06. 07:24:18

Kedves Mac-i Géczy György az csak nem bűn, hogy Géczy névre keresztelnek mást is?, az pedig miért lenne probléma , ha az ember járatos egy kicsit a média világában? És senki nem írt a nevedben! Ez egy magán vélemény, abban igazad van, hogy mindenki választhat és elkapcsolhatja a csatornát!A névazonosság csupán a véletlen műve!
Tisztelettel!

Géczy György 2008.03.06. 11:02:59

Kedves névrokon!
Természetesen nem bűn, ha így neveznek még valakit, ellenkezőleg, nagyon örülök, hogy
néhány rokon, vagy névrokon megfordúl a helyi
közéletben.
Senki sem nevezte problémának a jártasságot a
média ügyekben, csak kicsit elgondolkodtató
volt számomra.
Minden esetre köszönöm a megerősítést és
ahogyan írtam, mégeygszer szeretnék elnézést
kérni tőled kedves "géczy"
Leszögezhetjük: a névazonosság csupán a véletlen
műve.
Maradok tisztelettel: Géczy György
süti beállítások módosítása