Bevezetőként annyit, eddigi bejegyzéseim alapján nem vádolhat az olvasó azzal, hogy a "barcikai fiúk" nagy rajongója lennék. Ennek ellenére felfordult a gyomrom a Hír Tv Célpont című műsorának megnézése után. Amit riporter az újságírói etika ellen elkövethet, az ott mind elkövetődött...

A riport itt látható ( 12 perc 25 másodperc után kezdődik): http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=8299 (mondjuk a szerverük marha lassú, úgyhogy türelem...)

A szerkesztői cél már az elejétől nyilvánvaló, a hatásos felütés - "BAZ Megyei Zuslagok" - után csöppnyi kétség sem marad. Ezután kezdődik a szezonnak a fazonnal való összemosása, amihez jó hátteret ad városunk leglepukkantabb részeinek felvonultatása vágóképek gyanánt.

Ezután következik a szövegkörnyezetéből kiemelt egy-egy Szitka-féle mondat az "embereiről". Aztán záporoznak az elfogulatlanságot még a látszat szintjén sem fentartani akaró félmondatok: "komcsi módszer", "nagyot próbál kaszálni", stb.

Az a riporteri trükk is nagyon tetszett, hogy múltbéli tényekről szerettek volna azonnali reakciókat kapni (fejből, kapásból, miután a riporter belenéz a papírjába és lazán rávágja: ez nem annyi, hanem több/kevesebb...). Ami pedig a legszomorúbb, hogy - a korábban általam a gimnázium igazgatói székével hírbe hozott - Bukó Gézát mint telekspekuláns próbálták pellengérre állítani.

Nem dolgom és nem is nagyon szeretném magyarázni a helyi fiúk dolgait, de vannak azért ettől sokkal érdekesebb kérdések is (pl. érdekelne, hogy Veres Bence hogyan úszta meg 2 év felfüggesztett börtönnel az Ambróziás zsarolást, vagy az épülő/nem épülő Spar kapcsán mennyit raktak zsebre a fiúk?, netán Sztupák barátunk ház vásárlása és több tízmilliós felújítása).

Kicsit utánanéztem Bukó Géza telekügyletének.

A tények: az ipari park területén lévő telektulajdonosoknak 120 Ft/m2 árat ajánlottak, amit a riportban nyilatkozó hölgy nevetségesen alacsonynak minősített.

Nos itt található a határozat (http://www.onkportal.hu/data/hatarozatok/mellekletek/2008-208_kazincbarcika.pdf), amiben Bukó Géza (a riportbeli hölgy szerint) nevetségesen alacsony áron számíttatja be földjeit (amit információim szerint örökölt, nem a park kialakítása előtt vett meg a környéken...) a riport szerint nevetségesen alacsony áron felajánlott másik telekkel szemben.

Kíváncsi lennék, hogy a többi földtulajdonos mekkora négyzetméter árral lenne elégedett (az egyik nyilatkozó úr elmondta - viszonyításképpen, a TESCO telket 8.000 Ft/m2 áron adták oda). Ha ez a többi tulaj vágya (no jó, legyen csak a fele), akkor számoljunk:

Bukó Géza eredeti telkei kb. 28.000 m2 x 4.000 Ft/m2 = 112.000.000 Ft

Cseretelkek (átlagos építési telek áron): 3.000 m2 x 6.500 Ft/m2 = 19.500.000 Ft

Akkor most mi is van?

Persze van néhány egyéb tanulság is:

1. Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani.

2. Meg kellene tanulni váratlan helyzetekben is jól kommunikálni (erről korábban, a polgármesteri fogadóóra kapcsán már írtam, de akkor sem hallotta meg Szvoboda tanácsadó, szakértő barátunk). Szánalmas volt Karikásné alpolgármester és Sztupák alpolgármester magyarázkodása, a dolgok elkenésére irányuló igyekezete. Erre lehet mondani, hogy biztosan vaj van a fülük mögött. Persze, van is - mint a politikusoknak általában. De ebben az esetben inkább csak simán betojtak - ismerve azt a tényt, hogy aki nem Fideszes, az még jól nem jött ki Hír Tv-s riportból. Szóval lenne még mit tréningezni rajtuk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Szerző: Dumabomber  2009.06.15. 11:04 Szólj hozzá!

Címkék: maffia önkormányzat polgármester kazincbarcika szitka péter szvoboda lászló sztupák péter bukó géza

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr701185898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása