Úgy látszik, elért az "elszámoltatás" hulláma kisvárosunkba is. (Gyorsan jegyezzük meg az elején, ezzel semmi baj nincs. Mint oly sok más esetben is jeleztem már, üdvözölendő, ha a bűn elnyeri méltó büntetését. A baj ott kezdődik, amikor teljesen nyilvánvalóvá válnak a politikai szándékok, és sikerül olyan embereket is hírbe hozni, akik ezt nem érdemlik meg...)

Nyilvánvaló, a fő célpont Szitka polgármester. Az is nyilvánvaló, hogy ha annak csak a töredéke igaz, amiről a városban beszélnek, akkor jogosan támadják. De könyörgöm! Csak ennyire telik? Egy piti 3 milliós ügyre? Annyira nincs más muníció, hogy az Irinyi vegyipari laborjának ügyébe szeretnék belekeverni, az akkor még nem apósa lévén, az akkor még nem polgármestert (a beruházás ugyanis 2002-ben indult)?

Úgy tűnik, a helyi ellenzék az Irinyit szemelte ki eszköznek, hogy az országos elszámoltatási hevületben valamiféle eredményt tudjanak prezentálni pártvezetőiknek...

Mire is gondolok? Nézzük például Rizner képviselő úr blogját: 2011. március 27-én írt egy bejegyzést, "Súlyos szabálytalanságok voltak az Irinyiben?" címmel, majd június 10-én "Mi volt az Irinyiben címmel" újra tollat ránt. Egyetértek, a visszásságok kerüljenek nyilvánosságra. De hol van a "Surányi igazgatójának jobbkeze hamisított diplomával tanított" című bejegyzés? És hol van a "Kommunista módszerekkel zárják be a Jókait" című írás? És miért nem informálódott az Irinyi élére tavaly került párttársától, hogyan taníthatnak többen is hosszú évek óta - a mai napig - pedagógus végzettség nélkül a 9-12. évfolyamokon különböző érettségi tantárgyakat, köztük az iskolavezetés egyik ifjú titánja is (ahogy mondani szokták, meg nem erősített információk szerint)? - ezeket a kérdéseket azért itt teszem fel, mert a képviselő úr blogbejegyzéseinek hozzászólásai több, mint egy éve le vannak tiltva...

És a laboron kívül még újabb csapások is záporoznak az Irinyire, a Hír Tv stílusában: "kamu tanfolyamok 45 gurigáért" tárgykörben. Ez a téma különösen hergeli az elfogulatlan polgárt: a tanfolyamok - amelyeket a munkaügyi központ finanszírozott az elmúlt évek során - meg voltak tartva (vö. "kamu tanfolyamok"). A felkészült ellenzék viszont csak a vörös posztót látja maga előtt, üssünk oda, hozzunk hírbe mindenkit, hátha lesz közte egy-két szocialista is. Miért mondom ezt? Mert aki vette a fáradságot, és utánajárt, az tudhatja: a megyei önkormányzat évekkel ezelőtt hozott olyan rendelkezést, hogy az általa fenntartott intézményekben a főállású alkalmazottakkal az intézmény még a főállásától teljesen eltérő feladatokra sem szerződhet más jogviszonyban (pl. vállalkozóként). Ez eredményezte, hogy az oktató személyzet nem nagyon akart a megszokott éhbérért délután felnőttképzési tanfolyamokat tartani. A probléma megoldására alkalmazták az azóta csúnyán megvádolt, meghurcolt Karajz Miklós cégét, amelyben pechére cégtársa volt a szocialista képviselő, Tóth Zoltán (félreértések elkerülése végett, ez nem az a cég, amelyet a labor üggyel kapcsolatba hoztak)... Azt hozzá kell tenni, hogy az ügynek van egy másik vonatkozása is: állítólag - ez régóta szóbeszéd tárgya az iskolában - az egykori igazgató, és gazdaságvezető - a tanfolyamokkal kapcsolatos érdemi tevékenység nélkül - szintén ezen a cégen keresztül vett fel pénzeket. De ne keverjük a szezont a fazonnal!

Szóval: ha nekem, egyszerű városlakónak rendelkezésre állnak a fenti információk, azok, akiknek kötelességük ettől sokkal jobban informáltnak lenni, miért nem veszik a fáradságot a részletek kiderítésére? Miért kell az iskolában 20 éve vezetőként tevékenykedő, a máig is az iskola legnépszerűbb szakát megalapító és annak folyamatos fejlesztésében oroszlánrészt vállaló szakembert közvetlenül a nyugdíjba vonulása előtt meghurcolni, megalázni, 30 éves fruskák által vezetett fegyelmi bizottságok elé citálni?

Ahogy előző bejegyzésem végén írtam: tényleg van még lejjebb...

Szerző: Dumabomber  2011.07.14. 14:35 1 komment

Címkék: önkormányzat polgármester kazincbarcika irinyi tisztogatás szitka péter megyei önkormányzat

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr883067157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lastah 2013.04.02. 10:47:10

Kedves Dumabomber. Sajnos nem találtam más módot a kapcsolatfelvételre. Érdekes információkkal szolgáláhatok neked a várossal kapcsolatban. Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot a someartstore@freemail.hu e-mail címen!
süti beállítások módosítása