Megszületett a kórházi népszavazás eredménye. Mégpedig az, ami várható volt: a szavazópolgárok bő 70 %-ka tesz rá nagyívben, hogy az acsarkodó felek mivel hülyítik.

Részletesebben: a szemben álló felek mindegyike ünnepli a győzelmét.

"TAROLTAK A NEM-EK KAZINCBARCIKÁN! Bár a népszavazás érvénytelen lett, több szavazatt született, mint amire szükség lett volna egy érvényes népszavazáson, - több nem szavazat született, mint amennyivel a polgármestert 2006-ban megválasztották, - több szavazat született, mint amennyit a 14 fős döntésthozó helyzetben levő többségi frakció (MSzP) kapott a 2006-os helyhatósági választáson. Több szavazat született, mint azt bárki várhatta volna: 88%. Köszönjük mindenkinek a támogatást!" (forrás: www.riznerjozsef.eoldal.hu)

"A népszavazási kezdeményezés nem érte el a célját. A népszavazás érvénytelen. A végeredmény alapján világosan látszik, hogy bár a kórház sorsa érdekli az embereket, de a népszavazás ügye nem mozgatta meg õket: barcikaiak több mint 70%-a nem volt hajlandó részt venni az ellenzék felelõtlen játékában. Vasárnap gyõzött Kazincbarcikán a józan ész. A kazincbarcikaiak többsége felelõs döntést hozott azzal, hogy nem vett részt a szavazáson." (forrás: www.kazincbarcika.hu)

Erről meg az jut eszembe, hogy a statisztika az, amivel mindent be lehet bizonyítani, meg mindennek az ellenkezőjét. Hát itt is ez folyik most.

Mintha nem is egy műsort néznénk... Szóval uraim az van: a szavazásra jogosult barcikaiak nagyobb része (több mint 17.500 ember) azt üzente: elege van az önös érdekeket közösségi mezbe bújtató politizálásból, legyen az ellenzéki vagy többségi!

A szavazók nagyobb része azt üzente:


A többségi frakciónak újra kellene gondolnia, korrekt dolog volt-e "személyre szabni" a pályázatot? Nem kellene-e új pályázatot, tiszta és nyilvános feltételekkel kiírni? Szabad-e a "személyre szabott" pályázat alapján győztest hirdetni? És etikus-e? (Ugyanis aki nem ment el szavazni, az nem azt üzente, hogy vigye a kórházat a Hospinvest!) Meg arról is kellene gondolkodni, hogy a népszavazásra kidobott 10 MFt ügyében azért van némi felelősség ezen a térfélen is... Egy időben megkezdett értelmes párbeszéddel talán elejét lehetett volna venni ennek a sehová sem vezető történetnek!

A szavazás kezdeményezőinek pedig újra kellene gondolnia: szabad-e újabb lehetőséget adni annak a kórház menedzsmentnek, amelyik hosszú évek óta bizonyítja, hogy semmilyen hatásos választ nem képes megfogalmazni a folyamatosan változó szabályozók között? És arra is válaszolni kellene, hogy milyen jeleket, garanciákat látnak arra, hogy a jelenlegi vezetés mellett a kórház képes lesz változni, betegcentrikussá és hatékonyabbá válni? És  nem volt-e kidobott pénz a népszavazásra fordított  10 MFt? Ennek a töredékéből lehetett volna egy komoly közvélemény kutatást csinálni a kérdésről...

Erről tessék beszélni a meddő sajtótájékoztatók, a médiaegyensúly meg egyebek helyett, mert ezek az igazán húsba vágó kérdések...
Szerző: Dumabomber  2008.05.20. 16:42 8 komment

Címkék: kórház önkormányzat népszavazás polgármester kazincbarcika helyi politika hospinvest

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr44478809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki 2008.05.22. 13:56:55

Szóval uraim az van: 2006-os választásokon az szavazásra jogosult barcikaiak nagyobb része 59%a nem ment el szavazni! A szavazásra jogosult barcikaiak nagyobb része. Akkor most mi van????

besserwisser 2008.05.27. 20:06:24

Az van,hogy a magukat politikusnak nevező megélhetési bűnözők elmehetnének a sunyiba....

mr 2008.05.30. 23:45:50

A barcikai MSZP képviselőinek határozatlansága/ gyávasága/miatt, újabb pályázatot kell kiírni a Kazincbarcikai Városi Kórház vagyonkezelői jogára.
Hasulyó János önkormányzati képviselő - a hatok egyike - úgy nyilatkozott, hogy határozottan vissza utasítják Szitka Péter utalását arra, hogy az ellenzék "valótlan dolgokat állít",nem ők próbálták tavalyi diagramokkal manipulálni az embereket a fórumon. Azt is leszögezte, hogy a kórház adóssága hónapról hónapra csökken. Szerinte a népszavazás elsöprő sikert hozott: ilyen arányú bukást régen nem láttak az országban. Ezt a helyi MSZP is belátta, hiszen visszavonulót fújt és nem mert szembe szállni a 6510 nem szavazóval.Ilyen még kazincbarcikán nem fordult elő, hogy a többségi MSZP frakció ne tudjon valamit lenyomni az embrek torkán! Valószínű,hogy ezért beszélik egyre többen a városban, hogy a testület oszlassa fel magát.Ez az ereménytelenség valószínűleg belső harcokat is elindít. Ez a néhány hónap ami alatt az emberekhez információk sokasága jutott el nagyon hasznos volt, hiszen rájöttek és átláttak a"szitán", rájöttek, hogy mit is akar a vezetés. A kommunikácó amit Szitka Péter és csapata művelt a népszavazás kampányában a barcikaik leszavazták, kifejezték, hogy NEM! A sok pénz csupán 12%-ért, ez akár milyen szögből is nézzük, hatalmas szakmai hiba, ezért komolyabb helyeken fejek "hullanak". Reméljük ezután már tényleg a kórház javát fogja hajkurászni a polgármester úr, a közgazdász tudásával. Ennek az egésznek egyébként a betegek a nyertesei, hiszen nem lett, felelőtlenül funkcionálisan privatizálva a kórház, valószínű ezért hozta meg döntését a bizottság, amire a hat ellenzéki képviselő kérte polgármester úrat.Köszönjük Szitka Péter, hogy a mi javaslatunkat látta jó választásnak. Néha az ellenzékre is hallgatni kell. Viszont már most gondolkozhatnak az emberek, hogy a 3,5 milliárd hitelt/kötvény/amit a város vezetése felvett,hogyan és miből fogja majd törleszteni? Csak nem újabb adónemeket kell majd bevezetni Kazincbarcikán? És miért nem költjük az összes pénz munkahely teremtésre? Hiszen az itt élőknek az a legfontosabb, közvélemény kutatás szerint! Várjuk a választ tisztelt Polármester úr! Mennyit költünk munkahely teremtésre ? Forrás:diaktv.hu

Feri 2008.05.31. 05:57:15

Legyen már egy tisztességes úton meggazdagodott barcikai milliomos is!

Kedves Hozzászólók!

Bocsi, hogy kicsit offolok, de valami érdekeset szeretnék veletek megosztani:

A youtube.com-on találkoztam egyik földink videójával, itt találod meg: www.youtube.com/watch?v=JWYtCgAco1k

Ez egy pályázat, ahol szavaznunk kellene, hátha bejuthatna és öregbíthetné a város hírnevét is...

Mit kell tenni:

- menj ide: www.milliomos-szuletik.com/beszavazas/
- add meg a neved és e-mail címedet
- lentebb (a piros keretben) add meg az e-mail címedet és válaszd Lukács Balázst
- szólj/e-mailezz az ismerőseidnek is!

Hajrá!

Üdv: Feri

Dumabomber 2008.05.31. 08:22:57

Szomorúság és értetlenség van bennem. Miért? Mert folytatódik a felek részéről a destruktív szembenállás, ahelyett, hogy a felcsillanó lehetőséget kihasználva megpróbálnának a város érdekében együttműködni.

A MSZP-s többségről már leírtam a véleményem, ehhez képest némi lágyulásnak érzem, hogy nem hirdették ki a Hospinvestet győztesnek.

A másik oldallal kapcsolatosan az az érzésem, hogy csak járunk körbe-körbe. Annak ellenére, hogy egyszer-kétszer már elhangzott képviselőik szájából: a cél a színvonalas egészségügyi ellátás megteremtése és el tudnak fogadni egy korrekt működtetést egy szakmailag hiteles partnerrel.

Ehhez képest mr hozzászólása visszavisz a kiindulópontba... Kedves mr! Te szívesen teszed be betegként a lábad a kórházba? Te úgy érzed, ha ott vagy, igazi ügyfélként (nem alattvalóként) bánnak Veled? Te úgy érzed, mindent megtettek azért, hogy a betegséged mellett a kellemetlenséget ne fokozzák érthetetlen és értelmetlen várakozással? Te úgy érzed, hogy minden rendben, hagyjuk ott az igazgatónőt, aki 10 éve kormányozza egyre lejjebb a kórházat? (Ha netán ott dolgozol vagy hozzátartozód révén érintett vagy, nem kell válaszolnod...)

mr 2008.05.31. 09:00:02

Kedves Dumabomber ! Teljesen igazad van, változniuk kell az orvosoknak is és kell egy gazdasági manager is! Ja és új orvosok is kellennek! De természetesen minden változáshoz a város vezetőinek is támogatásukat kell adniuk egyébként a helyi ellenzék többször javasolta már, hogy egy gazdasági team vezesse a kórházat, de a többségi frakció, valamiért hallani sem akart erről. Szerintem, ha már mindenképen oda akarják adni a kórházat, azt Debrecenek kellenne adni! A városban a "többség" is ezt gondolja

Dumabomber 2008.05.31. 09:15:48

Kedves mr!

Ne vedd szembe dicsérésnek, de igazi (kis hazánkban oly ritka) vitakultúráról adtál tanúbizonyságot.

Várunk minél gyakrabban véleményt cserélni, mert én is csak egyetérteni tudok a legutóbbi hozzászólásoddal!

valaki 2008.06.02. 21:44:19

a népszavazás 7 millióba került! Szitkáék új pályázatot akarnak, mennyibe fog ez kerülni a barcikai embereknek! Miért ilyen határozatlan, meddig nyújtják még?
süti beállítások módosítása