Ezen blog bevezetőjében írtam már arról, hogy szerintem egy helyi közösség ügyeinek jobbá tételét leginkább a pártoskodás, az elfogultság és a nyitottság hiánya gátolja. Ennek a tételnek adja szép példáját a www.opont.hu oldal I love Barcika című fórumának néhány január 11-i bejegyzése, ami a Mormogi nevű fórumozó "tollából" származik...

A bejegyzés Bakács Tibor Settenkedő a Stop.hu-nak adott interjújából (és összefüggéséből...) ragad ki egy részletet, ezzel támasztja alá a fórumon korábbi hozzászólásaiban is tettenérhető indulatait. (Az eredeti cikk itt érhető el: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=255486)

Úgy gondolom, hogy előző bejegyzéseim alapján senki sem tarthat a városvezetés el-/lekötelezett hívének, hiszen számos döntésüket kritizáltam már blogomon. Ugyancsak nem hullajtottam örömkönnyeket Bakács Tibor Settenkedő itteni tevékenységének hallatán, de az az indulat, ami a fenti fórumozó bejegyzéseiben tettenérhető, igazán megdöbbentett.

Az eredeti cikkben Bakács Tibor a budapesti Kultiplex alternatív szórakozóhely bezárásával kapcsolatosan mondja el véleményét, majd egy szélsőjobbos internetes portál minősítését idézi az említett szórakozóhellyel és az odajárókkal kapcsolatosan. Ezzel összefüggésben pedig tesz egy ironikus kijelentést. A legszomorúbb az, hogy aki rendelkezik egy negyedikes általános iskolás szövegértési készségeivel, bizony csak szándékosan tudja félreérteni ezt a kijelentést.

Tehát fórumozónk esetében két dolog közül választhatunk: vagy szándékosan érti félre vagy még nem végezte el a negyedik osztályt...

Kedves Olvasó! A saját érdekünkben óva inteném az ilyen szintű indulatoktól mindannyiunkat, mert ez nem vezet sehová. Hiszem, hogy a tényekkel operáló vita igen... (Mindenkinek ajánlom az eredeti cikk és a fórum bejegyzések elolvasását...)

Az elmúlt 18 év várospolitikája jó példa arra, hogy a széthúzásnak kudarc az eredménye. Ez persze nem azt jelenti, hogy helyi politikusainkat arra hatalmaztuk volna fel: ők megmondják a frankót a népnek, mi meg kussolunk és örülünk csendben. Nem kell mindenben és mindenkivel egyetértenünk, vitázzunk érvekkel, tényekkel, javasoljunk alternatív megoldásokat közös problémáinkra!

Épp ezért örülnék, ha előbb-utóbb megjelennének legalább olvasóink között a helyi politikusok...
Szerző: Dumabomber  2008.01.12. 10:34 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr78294328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása