Ez most nem politika, hanem inkább a napi közlekedési tapasztalatok miatti morgolódás...

Szóval közlekedünk. Pont annyira kulturáltan, mint amennyire más dolgokban vagyunk kulturáltak. A napokban több esetben is fültanúja voltam annak, hogy a Tardonai úton közlekedők egy részének viselkedése sokakat bosszant, irritál... Arról van szó, hogy a város felől, "Rózsadombot" elhagyva (sőt esetenként már az emelkedőn) egyes autósok a megengedett 50 km/h sebességet bőven túllépve (gyakran 70-80 km/h!!!) száguldoznak és előzgetik a szabályosan közlekedőket. Tardona felől ugyanez a helyzet. Az egyik kedvenc pl. egy helyi pékség kisteherautója, amelyet még nem nagyon látott senki 50 km/h sebességgel közlekedni..

Másik kedvencem reggelenként az iskolák környéke... Lehet még további 30-as táblákat meg fekvőrendőröket kirakni, sőt akár az utat is felszedhetjük, de aki tuskó, az akkor is száguldozni fog és megállni a zebrán, buszmegállóban, hogy az ő kis csemetéjének nehogy 5 métert gyalogolnia kelljen. Néhányan, ha tehetnék,  még az aulába is bevinnék autóval a gyereket, meg ne ázzon...

A baj az, hogy szerintem nem az egyre növekvő büntetési tételek, hanem a következetes, mindenkire egyformán vonatkozó számonkérés/büntetés hozhatja meg az eredményeket. Meg az, ha tényleges esélye van annak, hogy a szabálysértő lebukjon.

És egy kicsit a másik oldal: a kerékpárosok esti közlekedése se kutya. Vannak a városon belül is nagyon rosszul kivilágított helyek (pl. a Tardonai út Rózsadomb - Szabó Suzuki közötti szakasza), ahol a kertből hazafele kerekező donorok lámpa nélkül, sötét ruhában szeretik az autósokat szórakoztatni. Lehet, hogy nem csak a ruhája sötét némelyiknek?

Az iskolák környéki közlekedés azért szomorít el, mert a gátlástalan szülőtől látott példa ragadós. Miért csinálná máshogy a gyerek, mint ahogy apától/anyától látta?

Gondolom sok-sok olvasónknak vannak hasonló tapasztalatai. Hát tessék hozzászólni...
Szerző: Dumabomber  2008.03.27. 11:47 4 komment

Címkék: közlekedés önkormányzat kazincbarcika

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr18398863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azt a kutya mindenit 2008.04.09. 00:12:26

A közlekedésröl. Rohadt kellemetlen érzés amikor utól érek egy kerékpárost , a sötétben a kocsimmal. Se lámpa se prizma se mellény . ha elütöm én vagyok a hibás , ha a rendör megállit a kocsival megbüntet mert nem ég a világítás kiégettaz égö , nincs bekpcsolva az övem . Miért nem lehet HATÁROZOTTABBAN számonkérni a kerékpárosoktól is... A másik miért engedik ,hogy a város járdáin száguldozzanak a biajosok , nem a 3 .4 évesekre gondolok. Nekünk gyalogosoknak kell félre húzódni a JÁRDÁN . UGYAN MÁR: De ha megnézitek a város JÁRDÁK állapotát SZÉGYELHETI magát az illetékes. Tdjátok ,hogy pl az ÉPÍTÖK u 34 -36 közötti füvet részen már 50 éve ott felejtettek egy stobor talapzatot. Én még azon játszottam enyém a várat gyerek koromban .

azt a kutya mindenit 2008.04.09. 00:14:11

Egy szobor talapzatot, bocsika

azt a kutya mindenit 2008.04.09. 00:15:01

Egy szobor talapzatot, bocsika

Swordfish 2008.04.11. 16:44:26

A magyar autósok többsége bunkó, de a kerékpárosok se kutyák. Nem elég, hogy a közutakon közlekednek és nem is kell ismerniük a KRESZ-t, de képesek a legótvarabb, fék, világítás, prizma vagy bármilyen felszerlést mellőző kétkerekű járgányt telepakolni és néhány feles után a kivilágítatlan úton kacskaringózni. Egy szaros 300ft-os fényvisszaverős mellényt nem tud venni, de ha elüti az autós, akkor persze az autós a hibás. Velem is nem egyszer előfordult este a Tardonai úton, hogy csak mire beértem egy 10 méterre akkor vettem észre, hogy ott dűlöngél a csávó a drótszamárral és ha nem vagyok észnél, valszeg most a bőrtönben csücsülnék, a csávó meg a hullaházban, csak mert ő sz@rik mindenre, majd az autós fékezz és megáll, persze ha megtud.
Ez qrvára veszélyes, az az út éjszaka meg méginkább, a kettő halálos párosítás.
süti beállítások módosítása