Kazincbarcika a bugrisok városa. Kazincbarcikán nincs igazi értelmiség. Kazincbarcikán nincs igazi szakértelem. Kazincbarcikán nincs szürkeállomány. Ezért máshonnan kell hozni.

Nem én mondom. Városvezetőink és az ő képviselő testületük mondja. Korábbi bejegyzéseimben már említést tettem erről a témáról, de most érdemes visszatérni rá, mert „tovább történnek a dolgok”…

Önsanyargató hajlamú olvasóim bizonyára nézik a Városi TV műsorait. Észrevették már, hogy a képernyőn csupa új arc tűnik fel? És ez nem baj. Csak az, hogy semmivel nem jobbak, mint az elődök. Viszont miskolciak, mint a kabinetfőnök-divízióvezető-fenetuggyamicsoda Laci…

Ugyanez zajlik az összes olyan helyen, ahová az önkormányzat keze elér. „Minőségi” cserék városszerte. A baj csak az, hogy ha ez a tisztogatás ilyen tempóban folyik, tényleg elköltözik az értelmiség javarésze a városból...

Úgy gondoltam, érdemes lenne összeállítani olvasóinkkal egy veszteséglistát. Most, ahogy elkezdtem gyűjtögetni az információt, már kezdem látni benne a rendszert: vagy olyan kulcspozíciókról van szó, amelyeken keresztül a közvéleményt lehet befolyásolni, vagy jutalomként osztják ki az „embereiknek”.

Az alábbiakban elkezdem a listát, aztán folytassunk közösen!

Régi                                                                           Új
Darai Imre (KSK)                                            Kerekes Ottó
Sajó Attila (Egressy Művelődési Központ)            Kerekes Ottó
Szerbinné Radácsi Zsuzsa (Városi TV)                Szloboda László
Móricz József (Kazinc Távhő)                            ?
Bene Violetta (Ádám Jenő Általános Iskola)          összevonás miatt megszűnt állás
Lénártné Horváth Ilona (Kazinczy Általános Iskola)összevonás miatt megszűnt állás

És még egy listát javaslok: hallani lehet a további tervekről is. Tegyük közzé, hogy a szóbeszéd szerint kiket néztek még ki maguknak a fiúk?

Petróczi Gábor (Ságvári Endre Gimnázium)            Bukó Géza

Írjon kommentet, bővítsük közösen a listát!
Szerző: Dumabomber  2008.03.01. 08:13 30 komment

Címkék: önkormányzat polgármester kazincbarcika politikai kinevezés tisztogatás szitka péter szvoboda lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr60360333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kérdés 2008.03.01. 23:25:53

A "Petróczi Gábor (Ságvári Endre Gimnázium---> Bukó Géza"
Milyen távlatokban kerülhet szóba, ill. mennyire biztos infó ez??

Dumabomber 2008.03.02. 17:05:00

Ezt csak "beszélik", de hát oly sok minden bejött már az elmúlt időszakban azon dolgok közül, amire azt gondolta az ember: ezt úgyse merik megcsinálni. Hát megcsinálták.

Szóval ezért is kérem az olvasókat, hogy adjuk közzé ezeket az infókat, hátha a nyilvánosság valamit segíthet, mert pl. ez a verzió számomra egyszerűen vérlázító...

sajnos 2008.03.03. 12:09:05

Darai Imre és Sajó Attila már beadta a felmondását!

Godfather 2008.03.03. 12:47:19

Mondja már meg valaki, ki az a Kerekes Ottó?
Ki az a Szloboda László?
Mert hogy ki Sajó A. vagy Darai I. azt tudjuk

azt a kutya mindenit 2008.03.03. 20:58:11

Több éve ismerem a DARAI IMRÉT, a SAJÓ ATTILLÁT,a SZERBENNÉ RADÁCSI ZSUZSÁT, Tiszteltem ,és elismertem a munkjukat.A készbe én is szivesen beülnék. a többi kollega a szaktudásával PÓTÓLNÁ a HÜLYESÉGEIMET amit csinálnék.

bad 2008.03.04. 13:39:59

Bukó Géza? Petróczi helyett? Ez nem csak egy rosszindulatú pletyka? Ő a legújabb kiszemelt áldozat rosszindulató emberek számára akik saját nyomorukat vetítik ki másokra?

diszko 2008.03.05. 10:42:37

Sajó Attila (Egressy Művelődési Központ)
Szerbinné Radácsi Zsuzsa (Városi TV)
Móricz József (Kazinc Távhő)

Ezeket az embereket nem nevezném a város értelmiségének. Az egyik butább, mint a másik.

Dumabomber 2008.03.05. 18:29:38

Érdekes vita alakulgat itten, bár az irány némiképp meglepő a számomra... Azt azért elszögezném, hogy a diáktévé szakmaiságával még lenne mit tenni (és itt ne csak a riporteri munkáról beszéljünk...).

Egyébként kíváncsi lennék diszko véleményére, hogy kiket tekint a város értelmiségének?

Egyébként én fogalmaztam rosszul, mert két külön jelenségről szerettem volna írni: az egyik ez a leváltogatósdi-saját emberünk odaültetősdi, a másik meg az, hogy a helyben meglévő szürkeállomány helyett hoznak ide "szakértőket", zsoldosokat megkérdőjelezhető szakértelemmel és a városhoz való mindenféle kötődés nélkül.

Kapor 2008.03.05. 18:42:21

Az előttem hozzá szóló valószínű nem értelmezte jól a kérdést.(diszko)

Kulturális helyettes, Hazagh Mihály.

bad 2008.03.06. 12:47:14

Ha van egy kis eszük Hazagot nem teszik oda, ahová nem való!
Szlobodán gondolkodom csak, hogy mi köze van annak az embernek barcikához!
Ismeri valaki?
Ha tényleg jó szakember, akkor nem kérdőjelezem meg, hogy miért is van ott ahol.
Aki többet tud, mint én, akkor szívesen várnám az infókat!

Szvoboda L. 2008.03.07. 09:11:59

Kedves Mindenki!

Szvoboda Lászlónak hívnak, 1978-ban születtem, Miskolcon. Színpetriben és Jósvafőn nőttem fel, Jósvafőn és Szögligeten jártam általános iskolába. Miskolcon végeztem a gimnáziumot, majd oda jártam egyetemre is.
Nétlen vagyok, hobbim a reklám és a rockzene, amit mai napig aktívan művelehetek, szerencsére.

2000 és 2002 között civil szervezeteknek dolgoztam, rendezvényeket szerveztünk.
2002-től a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs főosztályán dolgoztam a kormányszóvivő sajtótájékoztató tartalmi előkészítéséve volt a feladatunk
2004-től A Minisztrerelnöki Hivatal kommuniációs államtitkárságán folytattam a munkám
2007 márciusától dolgozom Kazincbarcikának, a polgármester kabinetjében

A kabinet létrejöttekor a tájékoztatás és a sajtóval való kapcsolattartás megszervezése mellett a város PR-je és új arcának/arculatának felépítése is a feladataim közé tartozott. Ennek egyik látható az Önök által is már tárgyalt eleme a városi TV re-brandingje (ráncfelvarrása) volt.

A Timpanon Kft., a Távhő és a Telekép összeolvadásával azonban létrejött az úgynevezett Kommunikációs Szolgáltatások Divíziója, amelyhez célszerűnek láttuk telepíteni a piaci viszonyok között könnyebben és költséghatékonyabban működő városi kommunikációs szolgáltatásokat. Polgármster úral és Milicz igazgató úrral szorosan dolgoztunk együtt azon, hogy kitaláljuk az új működést, amely jobban szlgálja a város lakóinak érdekeit.

A divízió veszi át a PR tevékenységeket, a városról való külső kommunikációt, a TV-t, a tervek szerint egy városi lapot, a webes megjelenéseket, a médiavásárlásokat, a reklámokat, a kullturális események marketing támogatását és természetesen a Timpanon Kft. minden tevékenységével kapcsolatos lakossági és közületi kommunikációs tevékenységeket.

És most egy kicsit személyesen:

A TV-t vezető elődömet, Szerbinné Radácsi Zsuzsát én szerettem volna mindenképpen a divízióban látni, kollégaként. Még vezetőként is akár, helyettem is, mert egy kitűnő szakembert ismertem meg benne, aki elkötelezett a város mellet. Hogy távozott, az az ő döntése volt, annak az ígéretnek a fenntartásával, hogy segít átvenni az ügyeket és civilben is szívesen áll volt kollégái rendelkezésére. Csak úgy. Barátságból.

Összefoglalva tehát: nincsenek itt nagy, sötét titkok. :)

De azért további jó beszélgetést.

SZL

Dumabomber 2008.03.07. 09:36:10

Mindenképpen örömmel tapasztalom, hogy megjelent a városvezetés hangja is a blogon, mert nem célom az egyirányú, "ami mozog, arra lövünk" stílusú poemizálás.

A továbbiakban is várom az értelmes, tényeken, érveken alapuló véleményeket, magyarázatokat a városvezetés részéről is. (Csak így zárójelben: sok mendemondának elejét lehet venni, ha ilyen kaliberű döntések ELŐTT megfelelő csatornákon keresztül tájékozódhatnak a közügyei iránt érdeklődő kazincbarcikaiak és az sem baj, ha kevesebb a ZÁRT ülés...)

Azt is örömmel olvasom, hogy a webes megjelenés is szóba került újra. Ugye a közeljövőben még tovább fejlődik városunk weblapja?

Arról pedig szívesen olvasnék pár szót: mennyire korszerű műsornak tartja a polgármesteri fogadóórát? Engem a fideszes idők szerda reggeli Orbán Viktor interjúira emlékeztet (a mai napig kiver tőle a víz). Az pedig csak egy "baráti jótanács": polgármester urat meg kellene tanítani profi módon kommunikálni, már csak a hatékonyság érdekében is. Vissza kellene nézni a kórházi petíció átadás és néhány fogadóóra felvételeit. Nagyon tanulságos lenne...

Kapor 2008.03.07. 13:18:12

Dumabomberre reagálva. Hát igen volna mit tanulni polgármester úrnak a hatékonyság érdekében! Hisz a korház ügyének tárgyalásától is nagyon elzárkózott és ez a magatartása a mai napon sem szült jót. Hisz a korház ügyét végre nem ő fogja eldönteni, hanem a népszavazás!

bad 2008.03.08. 12:54:27

Szvodoa László!
Köszönöm szépen a több, mint kielégítő válaszát! :-))
Igazából ezt szerettem volna elérni, hogy az az ember adja meg ezeket a válaszokat, akiről szó van! Tudja én örülök, hogy fiatal, új arcokat látok ( kellett a városnak a "vérfrissítés ), csak az a baj, hogy a városlakók keveset tudnak Önökről, és ezért hiszik azt, hogy nem a szakmai tudás miatt kerül valaki vezető pozícióba! Magukban még meg van a lendület a tenniakarás és ez kéne ide, ebbe az unalmas városba, ahol eddig semmi új dolog nem történt. Láttam a riportját a KVTV-ben, és igazán tetszett, hogy megosztotta a nézőkkel a terveit, és elmondta a dolgok hátterét. Én úgy gondolom a Kerekes Ottó is egy olyan fiatalember, aki tenni akar a városért, és csak ajánlanám neki, hogy ő is lépjen a tv nézők elé ( ha még nem tette meg ), és mutatkozzon be.
Lehet a Bukó Úr is színt vinne a Gimnázium életébe, és ha erre sor kerül, neki is ajánlanék egy bemutatkozást. Talán az emberek is máshogy reagálnának, ha ismernék vagy hallanák beszélni ezeket az embereket!
Sikeres munkát kívánok Önnek!

Rotikefe 2008.03.15. 20:59:44

Na szóval csak 1 megjegyzésem lenne, mégpedig az, hogy Móricz-ért szerintem senki sem sír, akinek volt vele némi dolga, mert még egy ilyen komromisszumképtelen fazonnal még az életben nem volt szerencsém találkozni! Csak a szemellenzős profitéhség volt ami motiválta! Ennek szellemében ténykedik még a mai napig is a távhő Ü.SZ.irodán az a szóke csop. vez. a nagy pofájával és lekezelő stilusával!
Bye

valaki 2008.03.17. 19:48:08

Petroczit mar ideje levaltani, egy ontelt nagykepu ember.

Dumabomber 2008.03.18. 08:40:36

Rotikefe és valaki kommentjére: Azt gondolom, nem baj, ha valakit lecserélnek egy JOBB vezetőre. De az, hogy ki milyen vezető, alapvetően nem szimpátia kérdése.
Pl. nekem is volt konfliktusom anno Sajó Attilával, de ettől még el kell ismerni, hogy évtizedek óta magas szinten végzi a munkáját. Ugyanígy nem túl cizellált vélemény egy konfliktusból (Móricz) általánosítani.
Vagy vegyük Petróczi Gábor esetét. Neki is vannak hibái, mondjuk 80 %-ban előre viszi az iskolát és a hibái kitesznek 20 %-ot. Ha tudnak helyette egy 90/10 %-os embert kinevezni, rendben. De ez szerintem nem Bukó Géza. Egyszerűen nem az a kaliber...

valaki 2008.03.18. 12:21:13

Nem Buko Geza, de en nem banom, hogy levaltjak, legalabb visszavesz az arcabol. Amugy meg, szerintem Buko Geza se lenne ott hosszu eletu.

bad 2008.03.25. 11:16:24

Szerintem nem könnyű a Ságvárit előbbre vinni, mivel ha azt nézzük, hogy nem lehet annyi állami normatívát lehívni rá, mint pl. a Surányira vagy Jókaira, mert nincsennek szakképesítések, és igazából a többi iskolának abból van pénze. A Ságvári a színvonalával tud kitűni, a jó eredményekkel, a tanulók inteligenciájával. Remélem nem fog romlani a hírneve. Az igazság az, hogy Petróczi emelt a fényén, de lehet ő már kiégett, nem tud újjat mutatni, a nagyképűséggel egyet értek. Dumabomber! Hogy érted, hogy Bukó nem az a kaliber? Én úgy hallottam ahol tanít ott szeretik, jó pedagógusnak tartják.

shrek 2008.03.25. 22:51:16

hi

ki lehet az a diszko, aki kapásból megitéli a másik értelmi képességeit, mintha iq tesztet töltött volna ki itt mindenkivel.
az, hogy ki szvoboda l. már tudjuk/saját tollából/.nagyon érdekes az, hogy a váltó nemzedék
mind 30-34 év körüli.ilyeneknek szokott zuschlag holocaustos vicceket mesélni. láttam a tvben.

Dumabomber 2008.03.26. 16:34:22

Kedves Bad!

Intézményt vezetni és tanítani nem ugyanaz. Ehhez nyilván nem árt, ha valaki jó pedagógus, de emellett kellenek vezetői képességek és készségek, menedzserszemlélet és gazdasági/jogi ismeretek. Ezt értem én a "nem az a kaliber" alatt...

bad 2008.03.27. 12:46:22

Vezetni és tanítani tényleg nem ugyanaz. De szerintem nem mindenki vezetőnek születik. Petróczi is gondolom tanítással kezdte valaha. Gazdasági/jogi ismeretek: úgy tudom jogra is járt Bukó, az iskolába is tanít ilyen tantárgyat, gazdasági ismeretekhez meg csak van köze, ha a testületben ül, különben meg utánna néztem, az oktatás-kultura-sportbizottság elnöke, gondolom tisztában van mivel jár egy iskola vezetése.
Mindenki fel van háborodva a váltásokon, de senki nem gondol arra, hogy az előző vezetők is voltak fiatalok, valahol elkezdték.... Vagy lehet őket is támadták az elején?? Végül is ide lehetne hozni öreg igazgatókat más helyekről, akiknek már van tapasztalatuk, és vén rókák, tudják mit honnan lehet elmismásolni. Nem jobb egy fiatal, bizonyítani akaró lelkes fiatal??? Én senkit nem védek, nem áll érdekemben bárkit is támogatni, főleg nem ezeket az embereket, nem is nagyon ismerem őket, de személy szerint az esélyt megadom arra, hogy akár ők akár mások bizonyítsanak.

sajnos 2008.03.27. 17:12:28

Kedves bad!

Egyetértek Veled, nem is a fiatalokkal van a baj, henem azzal a módszerrel, amivel az "öregeket" eltávolítják.
Bizonyítsanak a fiatalok, de mindenki tiszteli az "öregeket", tudásukért, tapasztalatukért, bölcsasségükért, miért csak Kazincbarcikán nincs ennek hagyománya?!

Dumabomber 2008.03.27. 20:33:29

Kedves Mindenki!

Bad és sajnos hozzászólásához: tényleg nem a fiatalokkal van a baj, hanem azzal, hogy most úgy tűnik, kimaradt egy generáció a szórásból. A 35-45 közötti korosztályban van egy csomó tettre kész, de már tapasztalatokkal is rendelkező ember, akiket eléggé mellőzöttnek érzek. Ez a korosztály valahogy kimaradt a dolgokból, pedig számos tagját ismerem és tartom megfelelőnek a fentiekhez hasonló feladatokra. Szóval véleményem szerint a jó vezető receptje: lelkesedés+tapasztalat+szakmaiság+emberség.

Ha valakit a lift túl gyorsan repít a legfelső emeletre, bizony könnyen elszédül közben. Elég megnézni a Fidesz tevékenységét 1998-2002 között. Hát ez most nagyon hasonlít azokhoz az időkhöz, csak narancs helyett vörösben...

Ui.: ha meg a gimiről esik szó, szerintem házon belül is simán vannak olyan kaliberű jelöltek, mint Bukó Géza...

Dumabomber 2008.04.19. 08:39:33

Szvoboda László 03.07-i kommentjéhez és Bad 03.08-i alábbi hozzászólásához:

Szó szerinti idézet Bad kommentjéből (örülök, hogy Badot kielégítette Laci barátunk...):

"Szvodoa László!
Köszönöm szépen a több, mint kielégítő válaszát! :-))
Igazából ezt szerettem volna elérni, hogy az az ember adja meg ezeket a válaszokat, akiről szó van! Tudja én örülök, hogy fiatal, új arcokat látok ( kellett a városnak a "vérfrissítés ), csak az a baj, hogy a városlakók keveset tudnak Önökről, és ezért hiszik azt, hogy nem a szakmai tudás miatt kerül valaki vezető pozícióba!"

Kedves Bad!

Ki kell hogy ábrándítsalak! A király meztelen! Szégyellem is magam, hogy csak most esett le: annak "csápolsz" oly lelkesen, aki az önéletrajza szerint is két gimnáziumban szerzett egy érettségit (és nem a Szemere után ment a Földesbe...) valamint azóta sem végezte el a Miskolci Egyetem jogi karát...

Szóval engem az egészben az hergel csak, hogy ilyen kalibarú, képzettségű gurukat azért Barcikán is lehetett volna tucatjával találni. És akkor a kérdés újra: milyen szakmai indokok alapján kellene tapsolnom annak, hogy a város értelmiségének kinyírásában aktívan és jó fizetésért résztvevő Laci barátunk mindezt egyetlen gimnáziumi érettségi birtokában teszi? Akkor most milyen szakértelemről beszélünk?

bad 2008.04.30. 11:42:49

Nem csápolok neki!
Meg sem fordúlt a fejemben, hogy valaki az önéletrajzában feltüntet olyat, ami nem igaz, főleg ilyen fontos pozíció betöltésénél.
Ha tényleg nincs diplomája, akkor az eléggé felháborító. Próbáltam én is utánna nézni, de a neten nem találtam semmit.
Dumabomber! Te honnan tudod ezt az infót?

Dumabomber 2008.04.30. 19:26:17

Nos az itt található önéletrajz elég "lyukas": www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/portretar/mutatPortre&fnId=16436&glAlone=1&noFooter=1

A gyanúm tehát innen származik, amit aztán meg nem nevezendő forrásom is megerősített.

De egyébként szépen össze lehet rakni: most 30 éves és jelenleg "végzős joghallgató a Szegedi Egyetem Kecskeméti tagozatán", más felsőfokú tanulmányokra utaló információ nincs.

Ugyanakkor kis keresgéléssel az is kiderült, hogy valaha a Miskolci Egyetemre járt: www.uni-miskolc.hu/uni/news/mertarchivum/2000/2000.03.29./kar2.html

A kettő között néma csend...

Jó Memória 2008.05.04. 03:10:24

Mintha Lénártné Kenetteljes Asszonyság nem épp oly okokból /a hajdani városvezetőseghez való hűségből ... és most finom voltam/ került volna például abba a székbe... Épp ideje volt, hogy kikerüljön.Már majdnem megistenült benne... na ő speciel sose volt értelmiségi,nem kár érte.

Jó Memória 2008.05.04. 03:26:55

jut eszembe,miért is szerepel a felsorolásban a Lénártné?!Hiszen jó maszoposként nem is bukott (le) igazán... Szerbinnét se kell sajnálni.
Bene Violettát sokkal inkább:szép is,okosabb is az előzőeknél.
Barcika meg persze hogy a tönk szélén van.Műváros műveletlenekkel, vagy ahogy te írod: bugrisokkal.

Dumabomber 2008.05.05. 11:45:08

Kedves Jó Memória!

Azért megörvendeztethetnél néhány ténnyel, érvvel az előző két hozzászólásoddal kapcsolatban, mert nekem úgy tűnik, hogy igencsak zsigerből jönnek.

A véleményed persze tiszteletben tartom, csak szeretném az itt folyó vitát visszaterelni az érvelő vita medrébe, mert ez — noha kis hazánkban nem túl megszokott — de hosszabb távon ez vezethet eredményre...
süti beállítások módosítása