Politikai életünket át- meg átszövik az etikátlanságok, így egyre közömbösebbé válunk velük szemben, gyakran elmegyünk mellettük anélkül, hogy észrevennénk. Hát így voltam én az Egressy-KSK „átszervezés” egyik érdekes vetületével. Aztán a KVTV adásának nézése közben leesett a tantusz… (Lehet, hogy csak én vagyok ilyen lassú felfogású?)

Már hosszabb ideje megy a vita azon, az önkormányzati fenntartású intézmények vezetői állásai és a helyi képviselőség összeférhető-e? Nem tudom, de azt igen, hogy legalábbis aggályokat vet fel.

Az viszont már túlmutat az aggályokon, amikor egy több cikluson keresztül praktizáló helyi képviselő (miközben továbbra is aktív képviselő) kinevezésre kerül az általa (is) felügyelt kulturális komplexum igazgató-helyettesének. Nem gyenge konstrukció… (nevet hadd ne írjak, szerintem kitalálható, csak nekem esett le sokára…)

Azok után, hogy az Egressy élén ilyen ütőképes vezetés alakult ki, elvárható lett volna, hogy az idei művészeti fesztivál szervezésével megbírkózzanak és ne a botrányos körülmények között kigolyózott Sajó Attilának kelljen pitizni: ugyan már, segítsen kicsit a szervezésben…

(Rossz nyelvek szerint egyébként egyszerűen arról volt szó, hogy a támogatók egy része kijelentette, számukra Sajó Attila személye az egyetlen garancia a színvonalas rendezvényre, nélküle nincs támogatás…)

Úgy tűnik, annak ellenére, hogy a fiúk kulturális dózerja lassan letarolja a várost, azért a tolólap időnként bele-beleakad egy-egy keményebb akadályba. Ezt a dózer vezetői eddig nemigen akarták észrevenni, de a napokban már hallottam olyan információkat, amik arra utalnak: talán elbizonytalanodnak a kormányt tekergető kezek…

 

Szerző: Dumabomber  2008.07.05. 10:53 3 komment

Címkék: kazincbarcika helyi politika politikai kinevezés kulturális élet

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr30554345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajnos 2008.07.21. 10:08:20

A sport és a kultúra eddig is egy bizotság alá tartozott (már az összevonás előtt is!). És eddig is képviselő volt a már akkr is igazgatóhelyettes asszony!

Jó nyelvek szerint Sajó Attila szívesen vállalta a Borsodi Művészeti Fesztivál megszervezését. És a közönség szempontjából ez a lényeg.

Dumabomber 2008.07.22. 11:43:22

Nos nézzük sorjában, mert úgy látom, hogy sajnos nem vevő az apró finomságokra:

1. Az említett hölgy korábban egy megyei fenntartású középiskolában dolgozott és mellette volt városi képviselő. Ez rendben van. Én viszont arra próbáltam utalni, hogy az kissé aggályos, ha valaki a város által fenntartott intézményben tölt be vezető állást és közben erőteljesen képviselősködik is (pláne úgy, hogy előbb volt képviselő, aztán nevezték ki az említett állásba)...

2. Az, hogy Sajó Attila elvállalta-e vagy sem ezt a megbízatást és jókedvvel vagy sem, az az ügy szempontjából lényegtelen (nyilván van az a pénz, amiért az ember félreteszi a sértettségét...). A lényeg, hogy a nagy tisztogatási-kinevezési igyekezetben elfelejtkeztek arról, kellene pár ember, aki majd dolgozik is. Azt pedig nyilvánvalóan Sajó Attila se akarta felvállalni, hogy a rendezvény boruljon, mert ezzel kitette volna magát további támadásoknak (nem kell fantázia hozzá: leleményes kommunikátoraink előálltak volna valami összeesküvés elmélettel, miért is hiúsította meg sértettségében a kicsapott igazgató a barcikai nép szórakozását...)

sajnos 2008.07.24. 16:03:27

Nem szeretnék veled vitatkozni. Márcsak ezért sem, mert neked teljesen igazad van, csak...
És ez a lényeg. Az említett hölgy nem az összevonás (KSK, Egressy)után lett egy város által fenntartott intézményben vezetőhelyettes, hanem már az összevonás előtt is igazgatóhelyettes volt a KSK-ban. (Még az előző ciklusban lett talán!)
A 2-es ponthoz nincs hozzáfűznivalóm.
Viszont a finomságaidra továbbra is vevő szertnék lenni!
süti beállítások módosítása