Megcsinálták, amit mindenki előre tudott... Sikerült ismét egy igazán "színvonalas", magyaros pályáztatási színjátékot végigjátszani az összevont Egressy-KSK intézményvezetői megbízásával kapcsolatosan.

Három és fél órán át, zárt ülésen gyúrták egymást a képviselők, mire sikerült ezt a döntést összehozni... Ezzel kapcsolatban megint támadt egy csomó kérdés bennem, amivel a hír hallatán bennem felébredt rossz érzéseket próbálnám valahogyan kezelni (nem egyszerű...):
- Mikor jutunk el odáig, hogy az ilyen jellegű vezetői pályázatokkal kapcsolatos döntéseket nyilvános ülésen tárgyalják? A zárt ülés üzenete: biztos van benne valami susmus, ezért nem akarják nyilvánossá tenni...
- Miért van az, hogy már hosszabb ideje (jóval a vezetői pályázat kiírása előttről) tartja  magát az a városi legenda, mely szerint az összevont intézmény igazgatója Kerekes Ottó lesz?
- És miért van az, hogy tényleg Ő lett? (Itt álljunk meg egy szóra: mivel nem ismerem a pályázatát és őt magát sem, nem tarthatom helyből alkalmatlannak a megbízatásra, tehát ez a poszt nem róla és nem ellene szól. Remélem, bizonyítani fogja alkalmasságát...)

Úgy gondolom jár még pár jó szó
a — szerintem — méltatlanul félretett vezetőknek, Sajó Attilának és Darai Imrének. Úgy gondolom, hogy ők azok közül az önkormányzati fenntartású intézményvezetők közül valók, akik hosszú éveken keresztül bizonyították munkájukkal szakértelmüket, rátermettségüket. Két olyan intézményt vezettek, amelyek elsősorban azzal foglalkoztak, hogy csendben tegyék a dolgukat a város lakóinak megelégedésére. Köszönjük.

De volt egy közös hibájuk: valamiért rájuk ragadt a bélyeg - ők Király Bálint emberei. Ez valahogy mostanában nem jó ómen Kazincbarcikán... Persze lassan már az se lesz mindegy, hogy valaki "sima" MSZP-s vagy "FIB-es" MSZP-s, ha jók az információim...
Szerző: Dumabomber  2008.01.26. 08:31 7 komment

Címkék: önkormányzat kazincbarcika helyi politika politikai kinevezés tisztogatás szitka péter zárt ülés

A bejegyzés trackback címe:

https://kazincbarcika.blog.hu/api/trackback/id/tr10312008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimmyhoffa 2008.01.29. 11:03:46

a vita nem egészen két órát tartott
a zárt ülést az érintettek kérték, azok akik a pályázaton indultak
bár aszondod, hogy nem akarod megbélygezni az új igazgatót, de a végén azért csak közlöd, hogy a kiválasztás alapja a pártbéli (vagy azon belüli pártos) hovatartozása
ez így nem valami következetes
döntsed el, hogy mi a véleményed. mindkettő lehet vélemyén, nincs gond, de a kettő együtt nem lehet

godfather 2008.01.29. 13:48:11

A vita hossza nem érdemi tényező.
Az eljárás lehet, hogy megfelelt az ide vonazkoző törvény minden betűjének és írásjelének.
A zsákból kilóg a slep lába, ez a gusztustalan, és hányingert keltő.
A város kulturális élete néhány év mulva a békavalaga szintjén, a sportja méglejjebb.
Nesze neked A Nemzet Sportvárosa.

BiGyula · http://ezisbarcika.extra.hu 2008.01.29. 17:23:35

Majd K.O. felvirágoztatja a Kultúrát az Egressyben. Beszerez néhány bordásfalat, meg dobbantót, a művészeti csoportokat meg átalakítja sportkörökké. Majorett csoport -> Ritmikus sportgimnasztika, Izsó Miklós képzőművészeti kör -> Sakkegylet, stb...
Fog ez menni... :)

Dumabomber 2008.01.29. 20:54:34

Jimmyhoffa hozzászólására néhány észrevétel:
1. Az mindig elég rosszul jön ki, ha hónapokkal előre lehet hallani egy-egy személyi döntés vélelmezett végeredményéről - aztán az eredmény még ezt alá is támasztja. Ez elsősorban nem az új igazgató, hanem az őt ilyen körülmények között kinevezők kritikája.
2. Talán érdemes lenne mindenkinek pártszimpátiákat félretéve szembenézni azzal, hogy ebben a városban (és kis hazánk számos városában) sajnos a helyi intézmények vezetőinek kinevezése rendszerint politikai színezetet is kap. Aztán jó esetben a pártpreferencia és az alkalmasság összetalálkozik, de sajnos gyakran nem...
3. A 3,5 órát a boon.hu adta hírül, de amúgy mindegy, hogy 2 óra vagy 3,5.
4. Kerekes Ottót tényleg nem ismerem, tehát tartom az állításom, hogy nem akarok előre ítélkezni.
5. Továbbra is tartom — bárki kérésére is van így — a zárt ülés intézménye teljes mértékben antidemokratikus, különösen akkor, ha a mi adóforintjainkból fenntartott intézmények vezetőinek kiválasztásáról szól...

jimmyhoffa 2008.01.30. 13:23:12

csak azért nem megyek bele hosszú vitába, mert ez kicsit olyan, mint a hívővel vitatkozni a materializmusról.
ha ti eleve eldöntöttetek valamit, akkor arról kár vitát nyitni.
nyitottságról vakertok és eleve leírjátok az egészet a vérbe. ez roppant felnőtt magatartás. az indokolása is egyszerű.
azért rossz, mert ŐK csináják. (ŐK=azok, akiket nem MI akartunk a város vezetésének)
tehát politikai színezetet kap a minősítés is, upstart.

(v.ö.:én sem rájuk szavaztam)

dumabomber!
a zárt ülés arra való, hogy a személyiségi jogokat védje. ha valaki erre igényt tart, akkor joga van hozzá, hogy kérje, ha pedig kéri, jár neki.
elhiszem, hogy szerinted antidemokratikus, de ez nem a város vezetésének a problémája, hanem azé, aki ezt a törvényt alkotta.
1990. évi LXV. törvény.
nem valami kommancs, kiszes, fibes papír.

IB 2008.01.31. 18:19:53

"Politikai döntést kell hoznunk" remélem pontosan idézek a frakció neves tagjától.
Meghozták!
Mellesleg a jeles napon több érdekes napirend is érdemelne némi vitát! Néhány dolgot megint sikerült eladni, de az T. hölgyek urak vásároltak is.. maguknak!

gotfather 2008.02.02. 19:57:29

IB
"Politikai döntést kell hoznunk"
Igen.
Annak is kell okának lenni! Van? A politikai döntés miért nem találkozik a józanésszel, logokával? Tudja valaki? Miért nem publikus?
Ja, hogy politikai döntést csak és kizárólag izomból lehet hozni?
süti beállítások módosítása